Belügyek

Meglepetés

2019. május 27. 21:25 - ellenszél

Az EP választások újra alakuló ellenzéki palettát hoztak, melynek legnagyobb nyertese a Momentum.

A Fidesz toronymagasan nyerte a választást. Ezen gyakorlatilag semmi meglepő nincs! Hazánk ellenzéki palettája viszont újra rendeződik. A 2018-as országgyűlési választásokon elszenvedett csúfos ellenzéki vereség úgy néz ki beérett és végleg megsemmisíti az LMP-t és elképzelhető, hogy a Jobbikot és az MSZP-t is. A DK erősödése egyrészt Gyurcsány Ferenc enyhe háttérbe szorulásának és Dobrev Klára előretolásának, valamint a teljesen hiteltelenné vált MSZP-t elhagyó, más baloldali alternatívát kereső választók szavazatainak köszönhető. Némileg ugyanakkor meglepő, hogy ennyire megtudott erősödni Gyurcsány Ferenc pártja, már csak személyének kétes megítélése miatt is. Ennek a választásnak ellenzéki oldalon azonban az igazi nyertese a Momentum. A tavalyi országgyűlési választások óta majdnem megduplázta szavazatainak számát. Egyértelmű, hogy a jelenlegi parlamenti ellenzékből kiábrándult választók szavazatival erősödött meg ennyire a Fidesz által tavaly még törpe pártnak titulált Momentum. Ehhez persze kellett egy eredményes kampány. A párt szavazótábora még közel sem épült ki teljesen és ha nem ülnek rá a sikerre, hanem hasonló lendülettel folytatják a munkát akkor elképzelhető, hogy akár egy komolyabb meglepetés is benne lehet a pakliban a következő években.

Véleményem szerint ma Magyarországon a Momentum az egyetlen párt mely a bizonytalanokon kívül képes mind a jobb mind a bal oldali választók bizalmának elnyerésére. Érdemes lesz figyelni, hogy mit kezd az eredménnyel és az erősödő Momentummal a Fidesz. Ugyan, valószínűleg egyelőre még kivárnak, de egyszer csak beindul a propaganda gépezet aztán kezdődnek a karakter gyilkosságok, lejáratások, ahogy történt a Jobbik esetében is. A balliberális migráns simogatóktól kezdve a Soros hálózaton át lesz majd minden! Ha sikerül megfelelően kezelni, a támadásokat akkor akár tovább is erősödhetnek általuk. A Fidesz előnye ugyan továbbra is hatalmas, de az ellenzéki paletta átrendeződése okozhat némi fejfájást. Az októberben esedékes önkormányzati választások szerepeinek leosztása ellenzéki oldalon elhamarkodott volt. Változik a status quo. Érdemes lesz figyelni az ellenzéki mozgolódásokat októberig. Csak aztán nehogy újra saját kardjába dőljön a komplett ellenzék.A 2022-es országgyűlési választásokig még rengeteget erősödhet a Momentum. A Fidesz kétharmadának megelőzéséhez pedig elég lesz egy Momentum, DK összefogás. Nem kell majd túl sok kompromisszumra törekedni hiszen elképzelhető, hogy két párt összefogása elég a négy, öt helyett, még akár ahhoz is, hogy megszorongassák a kormánypártot.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://belugyek.blog.hu/api/trackback/id/tr914865036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.28. 12:27:27

Jó hír a DK nyerése, ez távol tartja az ellenzéket a hatalomtól még 20 évig.

DFK 2019.05.28. 14:06:35

Tévedés, a Momentum nem tud jobbról bizalmat/szavazót szerezni.

nemecsekerno_007 2019.05.28. 14:12:37

A Momentum egy SZDSZ 3.0, a jobboldali szavazók gyanakodva szemlélik...
Kicsit ilyen hypster SZDSZ...

Weißkopf 2019.05.28. 15:39:51

"mit kezd az eredménnyel és az erősödő Momentummal a Fidesz": pl. rájuk szabadítja a számvevőszéket, ahogy tette a veszélyesnek tartott Jobbikkal.

Fikalnyik Eugén 2019.05.28. 16:26:17

"A Fidesz kétharmadának megelőzéséhez pedig elég lesz egy Momentum, DK összefogás"

Úgy olvastam, hogy megőrzéséhez.
Talán nem véletlenül.
Úgy helyesebb.

szepipiktor 2019.05.28. 17:33:25

Bocsánat, de milyen megerősödött momentum?
Mert az EUs szavazáson - aminek semmi köze a belpolitikához és csak listás, azaz szimpátia alapú - most elllopott szavazatokat az elődjétől?
Előbb lesz egy önkormányzati, és ahogy tegnap óta zajlik az ellenzéki propaganda, vélhetően a csútiék még nagyobbat fognak tarolni!
Hiszen "helyben" az embereknek nem a CEU, a melegek meg a feministák jogai, nem a google alapú oktatás, nem az amazonról vásárloható genderkönyvek jelentik az életet, hanem a járdaépítés, az iskola kifestése, a munkalehetőség.
Ami PÉNZ!!!!
És a kassza a fidesz kezében van, így felesleges igérgetőket pozícióba rakni, mert ott a példa:
Esztergom!
És hol van még 2022... Ugyan már, a momentum akkor is max. egy 10% körüli párttá fejlődhet, mivel nincs programjuk és amit képviselnek, az csak egy szűk halmaznak ideális, a társadalom gondjaira nincs tervük, megoldásuk.
Ezzel a hazug hurráhangulattal, az atv-n meg az index címlapján a rengeteg hazugság alapú propagandaírás, propagandaműsor valójában tovább rombolja az ellenzéket, rombolja a fidesz elleni lehetőségeket.
Egyszerű hazaárulás kategóriája ma már ez az egész.
A fidesz ma már többszörös várfallal körülvett, jogggal, szervezetekkel védett hatalmát egyedül egy ma nem létező jobbközép, polgári és keresztény alapú centrumpárt döntheti meg!
Addig ez az ellenzéki szavazt-újraosztogatás csupán a pártnélküli hatalmas halmazt növeli!
Láthatóan az ellenzék továbbra sem az ország érdekeit nézi, csupán a zsíros konc a céljuk.
És a momentumnak ez a két ingyenhely is hatalmas ajándék.
.
Jól írta valaki: szdsz 3.0
.
Ma az atv forumában egy momentum agitátor azzal érvelt, hogy olyanok, mint a fiatal orbán...
Ja, de azt már nem látja, hogy ahogy a fidesznek is elég volt 4-5 év, hogy kiderüljenek az aljasságaik, az lmp-nek elég volt 3 hónap, most vajon a momentumnál mikor jön felszínre a valóság?
Mert a globalizáció, a multikulti, a kozmopolitizmus hirdetése és a nemzetállamiság, a nemzeti történelem, a nemzet kultúrájának, az alaptudásnak (matematika, fizika...) tagadása, a klasszikus családmodell bűnnek hirdetése nem igazán lesz vonzó a magyar választóknak.
De én már szrok rá, a gyerekemet meg majd elzavarom a tengeren túlra...
Én már éltem ilyen rendszerben, csak akkor a kommunisták mondták a kizáróülagost és nem a multik voltak az internacionalizmus alapja, hanem a melósok, parasztok.

szepipiktor 2019.05.28. 17:37:54

@Weißkopf: Jogos!
De a jobbik mögött a fidesz haverjai álltak (oroszok, arabok), onnan jött a pénz, lehetett zsarolni őket.
A momentum mögött meg az NGO-k, a internacionalista aktivista közösségek állnak, láttuk, hogy a norvégalap ügyében is mekkora nemzetközi botrány volt, hiszen felfedték a hazai ál-civil szervezetek hátterét.

Weißkopf 2019.05.28. 18:04:27

@szepipiktor: "egy ma nem létező jobbközép, polgári és keresztény alapú centrumpárt": nem ennek tartja magát a Fidesz? És 2-3 millió szavazó ("határon innen és túl") el is hiszi róluk. Ennyi szavazó + a mai választási rendszer elég ahhoz, hogy Orbán élete végéig hatalmon maradjon.

Nylul 2019.05.29. 06:04:56

@szepipiktor: A birca tőmondatokban is a legaljára tud süllyedni, te meg komplett esszéken át bizonyítod, hogy mennyire buta vagy. Nincs program?? NGO-k pénzelik? Az összes többiről nem is beszélve..
Baszd ki, az általad szarba sem nézett 'romkocsmások' legalább tekernek egyet, mielőtt összehaluznak egy a tiétek hasonló, alternatív valóságot, és másnapra kialusszák, de nálad már jó esély van rá, hogy végleg beakadt a lemez.

Weißkopf 2019.05.29. 08:20:16

@nemecsekerno_007 & @szepipiktor: szdsz 3.0? Nem inkább Fidesz 2.0? Korukat tekintve a Momentum tagjai sokkal inkább a "hőskor" liberális (!) fideszeseire emlékeztetnek.
süti beállítások módosítása