Belügyek

Önkormányzati választás

2019. október 15. 20:16 - ellenszél

Lezajlottak a 2019-es önkormányzati választások. Születtek meglepő eredmények, a botrányoktól hangos kampány után. Az ellenzék túlértékeli sikereit, ugyanakkor a kormánypártok érinthetetlenségének mítosza talán oszladozni látszik.

A főváros elvesztése kellemetlen lehet a Fidesznek de akkora egetrengető meglepetés azért nem történt. Az EP választások után sejthető volt, hogy ha sikerül összehozni ellenzéki oldalon egy pártokon túlmutató egyezséget, akkor akár még esély is lehet. Karácsony győzelme elindíthat változásokat a fővároson kívül is, ugyanakkor lassan tíz éve nem töltött be ellenzéki politikus ilyen fontos pozíciót. Tevékenységét éppen ezért kiélezett figyelemmel fogják követni, ellenzéki és kormányzati oldalon is. Minden döntést nagyon megfontoltan kell meghoznia és minden mondatára oda kell figyelnie. Ellenkező esetben az idei győzelem 2022-re akár a visszájára is fordulhat.

A vidéken elért eredményeknek is örül az ellenzék, bár számomra valamelyest érthetetlen ez az öröm, amely a néhány nagyobb városban elért sikernek szól. A megyei közgyűlések ugyanis egytől egyig narancssárgák. Az ellenzék a kisebb településeken gyakorlatilag nincs jelen, közelében sincsenek a Fidesznek. A fővárosban és a nagyobb városokban országgyűlési választást nem lehet nyerni! Ráadásul nagyobb település is akad, ahol ugyan összejött a koordináció mégis eléggé kikapott az ellenzéki jelölt, nem csak pár szavazattal! A falvakban, kis településeken a Fideszen kívül nem ismernek más pártot. Itt bőven akad dolga az ellenzéknek! Üdítő színfolt Hódmezővásárhely, ahol közel 66 %-os részvétel mellett tudott győzni Márki-Zay, mely leginkább karizmájának, személyes varázsának köszönhető. Ugyanakkor nagyon remélem, hogy nem él vissza a frissen kialakuló személyi kultusszal mely körbe veszi. Láttunk már ilyet, tudjuk hova vezet! Győr. Győr mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Borkai győzelme kiábrándító. Erősen fogalmazva szégyen, hogy a történtek után is elnyerte a választók bizalmát. Nem Borkai szégyene, hanem a választóké! Szégyen, hogy sokan úgy gondolják, magánügye luxus jachton kurvázni közpénzből. Egy keresztény eszméket valló, családos politikus, hazánkban ezt is megteheti! Kiábrándító, hogy az emberek ilyen szinten érdektelenek a közügyek iránt. Felhatalmazás! Felhatalmazás arra, hogy egész nyugodtan, bármit meg lehet tenni következmények nélkül. Bizonyos szint, társadalmi rang felett nem számít semmi. Az emberek úgy vannak vele, hogy biztos a másik is ezt csinálná. Pedig egyáltalán nem biztos. Ha esélyt sem kap soha nem tudjuk meg! Orbán egyébként ismét remekül taktikázott, megvárta a választások végét, majd Borkai kilépett a Fideszből (még csak ki sem zárták) de marad polgármester. Tehát a színfalak mögött minden folytatódik tovább…

képek forrása: hirado.hu, 24.hu, szabadpecs.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://belugyek.blog.hu/api/trackback/id/tr1815224826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása