Belügyek

19.07.27. Tusnádfürdő

2019. július 28. 12:18 - ellenszél

Orbán Viktor harmincadik alkalommal tartott beszédet a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, amelyből ismét megtudhatjuk, hogy mi magyarok vagyunk a kereszténység pallosai!

Még mindig nem értem, mit keres egy püspök egy politikai rendezvényen egy miniszterelnök mellett. Az egyháznak semmi keresnivalója a politikában, nem igazán értem, hogy tudják összeegyeztetni a Biblia tanaival! Rendkívüli az is, hogy az RMDSZ szerzett két mandátumot, amely biztos, hogy nem mozdítja előre például a magyar egészségügyet!

Üres szöveg következik az elmúlt harminc évről. Liberális rendszerváltással, SZDSZ drámával, nemzeti rendszerváltással, nemzeti rendszer építéssel. Az éppen csak kimaradt, hogy a Fidesz is ugyan úgy részese a ’89 utáni Magyarország szétosztásának, mint mondjuk az MSZP.

Következik az eljövendő 15 év, a prime time, az esti film! Történelmi lehetőség a magyar nemzet megerősítésére, mely igazságtalanul nehéz küzdelem! Pedig a nemzet birtokában van politikai, gazdasági és hamarosan birtokában lesz fizikai képességeknek a nemzet megvédéséhez, felemeléséhez! Mert Magyarországot folyamatosan külső erők fenyegetik. Ugyanis Brüsszeltől kezdve az IMF-en át Sorosig, az egész világ azért dolgozik, hogy hatalmas nemzetünk elvesszen és a sötétségbe süllyedjen mindörökre! Pedig az európai kottát is mi írjuk!

Orbán megnyugtat mindenkit, Magyarország biztató pályán van! Világszínvonalú egészségügy, oktatás, kiemelkedő szociális háló, a szegregáció felszámolása szárnyal. Budapest rendre a világ legélhetőbb városai között. A népesség csupán pár százaléka él létminimum alatt és Orbán Ráhel a saját lábán áll! Jaa, mégsem ilyenekről szó sem esik.

Végeláthatatlan ömlengés arról, hogy az illiberális keresztény demokrácia miért nagyon jó. Arról, hogy igazából a finneknél nincs jogállam és majdhogynem elnyomó rezsim, a gyűlölet keltésről, amit egyébként az ellenzék szít. A legújabb dolog pedig a keresztény szabadság, mely folyamatosan támadás alatt áll és meg kell védeni! Ugyanis nemzetközi ellenszél van!

Végül a miniszterelnök szerint „egyetlen kérdés maradt, hogy álmodunk, vagy ébren vagyunk?” Úgy gondolom, hogy álmodunk! Ugyanis még rémálomnak is rossz egy ilyen szerencsétlen országban élni, amelyet egy egész világ képtelen megérteni, mely folyamatos támadás alatt áll és amit mindenki fel akar égetni!

Orbán újra az ellenségképhez és a nemzeti öntudat pszichológiai erejéhez nyúl. Régi politikai fegyverek ezek, melyek még mindig nagyon jól működnek. A miniszterelnök tehetsége, karizmája megkérdőjelezhetetlen! Épelméjűségével, tisztánlátásával kapcsolatban azonban egyre több a kérdőjel. Vagy egyszerűen csak burokban tartják és fogalma sincs a valóságról, a dolgozó kis ember mindennapjairól! Nagyon várom egyébként, hogy mikor jelenti be a XXI. századi keresztes hadjáratot!

Kép forrása: MTI

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://belugyek.blog.hu/api/trackback/id/tr4714983454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.28. 12:37:33

"Az egyháznak semmi keresnivalója a politikában,"

Ez egy ballib mítosz.

ellenszél 2019.07.28. 21:37:58

@MAXVAL bircaman közíró: Baloldali beállítottságú vagyok, tehát nem meglepő, hogy így gondolom. Viszont a ballib mítosznál felhozhatnál értelmesebb érveket is...
süti beállítások módosítása